Novosti


Održana 1. video konferencija

Na prvoj video konferenciji u projektu P-EE sudjelovali su predstavnici svih partnerskih organizacija. Tema video konferencije bila je organizacija 1. transnacionalnog sastanka koji će se održati od 18. do 21. listopada 2016. godine u Koprivnici. Na video konferenciji utvrđene su informacije o dolasku svih sudionika, o osiguranom prijevozu s aerodroma do Koprivnice, o predviđenom početku i završetku projektnih aktivnosti, o slanju konačnog plana rada 1. transnacionalnog sastanka i nacrta konzorcijskog ugovora te zaduženja svakog partnera za sastanak. Partneri su također zamoljeni da za večeru dobrodošlice donesu neke tradicionalne proizvode karakteristične za njihovu zemlju, regiju, grad, organizaciju.


Održan 1. transnacionalni sastanak u Koprivnici

U okviru projekta ''Pacemaking the education and employment: answers to new challenges and opportunities'', čiji je službeni početak bio 1. listopada 2016., u Koprivnici je od 18. do 21. listopada 2016. godine održan 1. transnacionalni koordinacijski sastanak. Iz partnerskih organizacija sastanku su prisustvovali: Alina Martinkute i Ilona Filipenkovaite iz Židinio gimnazije za odrasle iz Vilniusa (Litva), Jelena Silajdžić i Monika Peulić iz nevladine organizacije Slovo 21 iz Praga (Češka), Robert Klarecki iz Sveučilišta društvenih znanosti iz Lodza (Poljska), Franco Tibaldi iz konzorcija Infor ELEA iz Torina (Italija), Bo Daskalova i Milena Ilieva iz MBM Training and Development Centra iz Bristola (Ujedinjeno Kraljevstvo), Irella Bogut i Maja Koporčić s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku te članovi projektnog tima Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica kao projektnog koordinatora: Josip Nakić Alfirević, Ksenija Krušelj, Alan Juraković, Maja Holek, Krešimir Štefanić i Irena Babić. Sastanak je neformalno započeo u prijepodnevnim satima 19. listopada 2016. prezentacijom ravnatelja gospodina Josipa Nakića Alfirevića o Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica, nastavio se prezentacijom predsjednika Udruge Roma ''Korak po korak'' gospodina Franje Horvata o udruzi i njenim aktivnostima te stanju i problematici romske manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prijepodnevni dio sastanka završio je posjetom romskom naselju u Botovu i mjestu na kojem su imigranti u velikom broju prošle godine prelazili hrvatsko-mađarsku granicu.
Projektni sastanak je nastavljen u popodnevnim satima pripremanjem štandova za prezentaciju svakog od partnera. Večer dobrodošlice je započela pozdravnim govorima zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice gospodina Mišela Jakšića i ravnatelja POU Koprivnica, gospodina Josipa Nakića Alfirevića. Nastavila se prezentacijom svakog partnera o njihovoj zemlji i organizaciji. Prije službene večere večer je svojim glazbeno-plesnim programom uljepšao Folklorni ansambl Koprivnica pod voditeljstvom gospođe Nade Šešić.
Idući dan, 20. listopada 2016., protekao je u radnom ozračju. Od jutra su prezentirane opće obavijesti o projektu, metodološke upute, dnevni red, projektna dokumentacija, prikupljanje podataka i analiza, metodologija istraživanja, razvoj kurikuluma – upute, pravila, objašnjenja. Robert iz Poljske prezentirao je kako poljski partner zamišlja prvi modul kurikuluma, koji se odnosi na andragoške modele poučavanja. Slijedio je rad u grupama/interaktivna radionica nakon čega je svatko iznio svoje poimanje prvog modula. Slijedila je rasprava, a na kraju radnog dijela sastanka evaluacija i zaključci.
Dan je završio s večeri kulture. Večer je počela posjetom čuvenoj Galeriji naivne umjetnosti Hlebine gdje su svi sudionici sastanka razgledali izložena djela velikana naive uz stručno vodstvo kustosice gospođe Helene Kušenić. Potom je uslijedila večera uz glazbenu kulisu tamburaške sekcije Folklornog ansambla Koprivnica.
U jutarnjim satima posljednjeg dana sastanka na dnevnom redu je bilo potpisivanje konzorcijskog sporazuma, nakon čega je uslijedilo pozdravljanje i razlaz.


Održana 2. video konferencija

2. video konferencija s partnerima u projektu P-EE održana je 9. studenoga 2016. godine. Sudjelovali su predstavnici partnerskih organizacija, osim Roberta iz Poljske koji nije bio u mogućnosti sudjelovati i s kojim su teme video konferencije raspravljene idući dan. Teme ove konferencije su bile: prijedlog satnice/trajanja prvog modula kurikuluma, prijedlozi literature za prvi modul u zemlji svakog partnera, upute za istraživanje, upute o dokumentima koje treba poslati uz izvještaj za listopad.


Pacemaking the education and employment: answers to new challenges and opportunities